Banana

 

Atunci când o compari cu un măr, banana are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult vitamina A şi de câte două ori, celelalte minerale şi vitamine. Este de asemenea bogată în potasiu.

 

Bananele ajută în caz de depresie, arată un studiu realizat recent. Persoanele care suferă de depresie se simt mai bine după ce mănâncă banane. Această se explică pentru că bananele conţin triptopfan (unul dintre cei 8 aminoacizi esenţiali), aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, hormon care te ajută să te relaxezi, îţi îmbunătăţeşte starea de bine şi în general te ajută să fii mai fericit/ă. De asemenea, vitamina B6 reglează nivelul de glucoză din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra stării tale de bine.

Bananele conţin un nivel crescut de fier care stimulează producţia de hemoglobină în sânge şi ajută la ameliorarea anemiei.

Acest fruct tropical conţine o cantitate ridicată de potasiu, care ajută la reglarea presiunii sângelui. Consumul de banane ajută la reducerea riscului de atac de cord şi presiune arterială.
Bananele ajută la  funcţionarea creierului. 200 de studenţi au participat la un studiu efectuat în Anglia. Rezultatele lor la examene au fost cu mult mai bune după ce au mâncat câte o banană la micul dejun, într-o pauză din timpul zilei şi la masă de prânz. Potasiul din banane este foarte benefic pentru activitatea creierului.Bananele sunt bogate în fibre, includerea bananenlor în dietă noastră ne ajută să menţinem un tranzit intestinal bun. Decât să recurgem la medicamente şi laxative, este mai bine să consumăm banane.

 

 

Sursa garbo.ro.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: