EȘTI DEPENDENTĂ DE CIOCOLATĂ? IATĂ 7 TRUCURI SALVATOARE

Până nu demult, nu trecea zi fără să nu mănânc o tabletă de ciocolată. Oricât îmi propuneam să mă rezum la primul șir de pătratele, sfârșeam prin a aruncă ambalajul gol la gunoi. Corpul meu a rezistat eroic însă abdomenul a căpătat un strat subțire de țesut adipos cu care încă mă lupt. Între timp însă, folosind câteva trucuri, am reușit să scap de pofta de a mânca ciocolată în cantități industriale. Iată ce poți face dacă ești în situația mea.

1. Împrietenește-te cu magneziul

Știai că pofta de ciocolată poate indica lipsa acestui prețios mineral? Ciocolata este bogată în magneziu ceea ce explică faptul că devenim atât de pofticioase înaintea ciclului menstrual, atunci când nivelul de magneziu din corp scade. Compensează cu suplimente alimentare bogate în acest ingredient.

2. Împrietenește-te cu gustările

Mănâncă mai multe gustări sănătoase pe parcursul zilei pentru a regla nivelul zahărului din sânge. Alege nuci, semințe, avocado sau legume.

3. Negru este noul dulce

Uneori, cea mai eficientă armă împotrivă ciocolatei este tot ciocolata. Una sau două bucățele de ciocolată neagră -cel puțin 70% cacao, vor îmblânzi monstrul din abdomen. Beneficiezi, în plus, de un aport crescut de antioxidanți și nivel mai mare de serotonină.

4. Nu te stresa

Ușor de spus, greu de făcut. Atunci când sunt stresată, devorez o tabletă de ciocolată într-un minut. Stresul face ca organismul să genereze mai mult cortisol ceea ce duce la nevoia de a consuma alimente cu un conținut energetic ridicat precum ciocolata. Soluția este să îți reglezi nivelul de stres prin respirație conștientă și meditație.

5. Fă o plimbare

O scurtă plimbare în jurul prânzului te poate ajuta să combați atacul de poftă de ciocolată de la oră patru după amiază.

6. Ciocolată care nu se vede, se uită

Ascunde ciocolata. E de efect. Vei uita de tentație plus că în zilele în care ești foarte ocupată, nu vei avea timp să te duci să o iei din dulap sau să mergi să îți cumperi una de la automat.

7. Nu sări peste micul dejun

Un mic dejun copios stabilizează nivelul zahărului din sânge, ceea ce diminuează considerabil pofta de ciocolată. Efect garantat atunci când îți începi ziua cu ochiuri și pâine prăjită neagră.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: