Fericirea noastra este independenta de ceea ce se intampla in viata. 

Buna! Sper ca ai avut o saptamana minunata pana acum!

„Studiaza din greu! Munceste din greu! Fa-ti o familie minunata si o sa fii fericit!”
Cine a mai auzit asta pana acum?

Fiecare dintre noi crede intr-o idee/motto care devine adevarul nostru in viata.  Adesea nu ne dam seama ca ceea ce credem ca este adevarat este de fapt o poveste, o idee, un ideal.

Nu m-am gandit prea mult la motto-ul meu, dar de cand am inceput a trai fiecare zi cu bucurie si de a fi pur si simplu fericita, am inceput sa pun la indoiala multe dintre ceea ce credeam a fi adevarat. Pentru ca am descoperit ca multe lucruri pe care le tineam strans pentru mine, crezand in ele, imi provocau mai multa suferinta decat fericire.

Multi dintre noi cresc odata cu idealul lor si cred ca daca au o cariera buna or sa fie fericiti. Sau daca vor avea copii si o familie vor avea o viata fericita.  Apoi credem, atat de naiv, ca lipsa acestor lucruri duc la resentimente, frustrare si suparare. Se simte ca „Am facut totul bine, la naiba! De ce nu sunt fericit?!?!”  Credem ca viata e nedreapta, dar corectitudinea exista doar pentru ca credem intr-o idee pe care o consideram corecta, care spune ca viata trebuie sa fie intr-un anumit mod.

Dar viata este viata, nu trebuie sa fie in nici un fel sau nu trebuie sa existe o directie buna in care sa mearga.

Tot ceea ce credem ca este adevarat este o poveste pe care societatea noastra, cultura noastra si familia noastra ne-a dat-o.  Ceea ce inseamna ca, daca credem ca exista un fel de recompensa pentru ca sunt o persoana buna, o sa fim extrem de afectati atunci cand o sa fim buni iar in schimb vom primi alte problele, provocari, durere.

Tot ceea ce este adevarat este ca viata va fi mereu neclara, uneori o sa fim la pamant, alteori la inaltime. Putem face totul bine sau putem face totul gresit, dar asta nu inseamna ca o sa fim fericiti sau nefericiti in vreun fel.

In viata noastra se pot intampla lucruri de rahat, dar la fel de bine se pot intampla si lucruri absolut minunate. Oricare ar fi cazul, fericirea noastra este independenta de ceea ce se intampla in viata.

Fericirea noastra nu vine si nu pleaca, doar senzatia de fericire e trecatoare.  Adevarata fericire este pur si simplu acolo. Este cu noi, in noi si mereu alaturi de noi. Viata este cea imprevizibila, nu fericirea.  Fericirea este de fapt partenerul nostru cel mai constant, dar numai daca noi ii permitem sa fie asa. Fericirea mea este un sentiment al pacii pentru ca eu aleg sa o accept asa in viata mea.

Va scriu astazi pentru ca vreau să va reamintesc ce este fericirea si sper ca va poate inspira intr-un mod similar.

Love,

©The Cat

DSC_0704

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: