De ce unii oameni sunt norocoși?

De ce unii oameni au atât de mult noroc în timp ce alții duc o luptă continuă, zi de zi, pentru a supraviețui? Un psiholog cunoscut în întreaga lume, spune că a descoperit răspunsul.

Iată ce spune acesta:
„Cu zece ani în urmă am hotărât să examinez norocul. Am vrut să știu de ce unii oameni sunt întotdeauna la locul potrivit, la momentul potrivit în timp ce alții nu se bucură niciodată de merite. Am pus anunțuri în presă națională în care ceream oamenilor care au simțit că au în mod constant noroc sau ghinion să mă contacteze.
Sute de femei și bărbați extraordinari s-au oferit voluntari pentru cercetarea mea. De-a lungul anilor i-am intervievat, le-am monitorizat viață și am luat parte de diverse experimente.
Am efectuat și un experiment simplu pentru a descoperi dacă diferențele acestora în noroc erau determinate de capacitatea acestora de a identifică oportunitățile. Le-am dat tuturor un ziar și le-am cerut să se uite prin el și să îmi spună câte fotografii erau înăuntru. La jumătatea ziarului scrisesem un mesaj cu litere destul de mari -„Spuneți-i examinatorului vostru că ați văzut acest mesaj și primiți 50 de dolari.
Oamenii ghinioniști sunt, în general, mult mai tensionați decât cei norocoși, iar această anxietate perturba capacitatea lor de a observa neașteptatul. Ca rezultat, ei pierd oportunități deoarece sunt prea concentrați pe a cauta altceva.
Oamenii norocoși sunt mult mai relaxați, mai deschiși și, prin urmare observă mai mult în loc să caute. Cercetarea mea demonstrează că oamenii norocoși generează noroc. Ei reușesc să creeze și să observe oportunitățile apărute, să ia decizii bune ascultându-și intuiția, să aibă așteptări pozitive și să adopte o atitudine optimistă ce transformă ghinionul în noroc.”

Iată care sunt cele patru sfaturi esențiale pentru a deveni o persoană norocoasă:
1. Ascultă-ți întotdeauna instinctele;
2. Fii deschis la noi experiențe și scapă de rutina în care ai intrat. Acceptă noi oportunități;
3. Petrece câteva momente în fiecare zi gândindu-te la lucrurile care au mers bine;
4. Gândește optimist și vizualizează că ești o persoană norocoasă.

DSC_0141

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: