zece reguli ale fericirii

Atunci când oamenii sunt întrebați ce își doresc de la viață, fericirea este de obicei pe listă. Am crezut că fericirea nu este un „loc” la care se poate ajunge după ce ți-ai îndeplinit un scop. Acum cred că fericirea este o alegere, o stare de spirit și un mod de viață. Și, deși titlul spune „reguli”, eu le-aș numi mai degrabă Picături de Zen care garantează fericirea.

1. O sănătate bună
Cu toții avem corpuri diferite care se confruntă cu provocări diferite. Iar trupul ne-a fost dat pentru a avea grijă de el, așa că ar fi bine să învățam să facem asta. Există un motiv pentru citatul „Sănătatea este mai bună decât bogăția.”, nu credeți? Dragilor, dacă aveți o sănătate bună, aveți și o viață bună.

2. Recunoștință
În toată graba de a rezolva probleme, task-uri, de a trece peste obstacole și câte și mai câte, recunoștință poate fi ușor de uitat. Însă sunt atâtea lucruri pentru care să mulțumim Universului, atâtea lucruri pentru care să zâmbim. Recunoștința este motivul pentru care oamenii care au puțin sunt mai fericiți decât oamenii care au de toate-fiecare este recunoscător pentru ce are.
Dacă ar există o formulă pentru fericire, recunoștință ar fi constanta în ecuație.
3. Lucrurile mărunte chiar fac diferența
Te-ai gândit vreodată că lucrurile mărunte sunt cele mai importante? Ai oameni care te iubesc? Ai un pat cald noaptea? Ai mâncare la fiecare masă? Ești sănătos? Da, da, da și da.

4. Speranța
Atunci când fericirea este amenințată, simți că nu mai poți face față problemelor, iar grijile sunt tot mai mari, speranța este vitală. Însă speranța este cel mai greu lucru de care să ții în momentul în care ai nevoie cel mai mult. Însă, este și singura care te poate ajută. Mai puține griji, mai multă speranța, mai multă fericire. Eu îi mai zic și optimism.

5. Iertarea
Iertarea, în special atunci când te simți neîndreptățit sau rănit (sau chiar ambele), este extrem de dificilă. Însă viața este mult prea scurtă și împovărarea ta cu ranchiună și amărăciune nu va duce niciodată la nimic pozitiv. Fericirea, prin natură ei, este pozitivă. Nu poți fi fericit și rănit în același timp.

6. Generozitatea
Orice cadou, moment sau lucru material are cu adevărat valoare doar atunci când îl împărtășești cu alții. Oamenii care sunt fericiți știu asta.

7. Introspecție
Introspecția este abilitatea de a reduce zgomotul și cred că fericirea vine din a face acest lucru ori de câte ori este necesar. Uneori simțim că nu suntem de ajuns pentru cei din jurul nostru și că trebuie să dovedim ceva, să facem ceva. Când scăpam de acest zgomot, în tăcerea inimilor noastre descoperim cine suntem și cât de frumoși suntem pe interior cu adevărat.

8. Balanța
Avem nevoie de lucruri pentru a ne ține ocupați, avem nevoie să luăm o pauză de la rigorile vieții. Avem nevoie de știință, de fizică și de fapte. Dar, de asemenea, avem nevoie și de ficțiune, sentimentalism și spiritualitate. Cred că nu suntem doar mai fericiți atunci când există o astfel de balanța în viață noastră, ci suntem și capabil „să afectam” în mod pozitiv fericirea altora.

9. Ajutor
Suntem pe acest pământ împreună și suntem motivul pentru supraviețuire sau mulțumire sau chiar pentru fericirea altor persoane. Iar acest lucru este cea mai mare fericire pe care o putem simți.

10. Râsul
Viață este scurtă însă, de asemenea, este și cel mai lung lucru pe care îl vei face vreodată. Indiferent de cât de multă fericire simți, vor există dezamăgiri și eșecuri, respingere și lacrimi. De aceea trebuie să înveți să accepți durerea pas cu pas și de fiecare data când poți, să râzi din inimă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: