Mărțișor

  1 Martie este ziua în care sărbătorim primăvara iar fetele poartă în piept un mărțișor.

Șnurulețul alb-roșu primit în dar se leagă la mâna dreaptă și se ține până de Mucenici (9 Martie, Sărbătoarea unde eu mănânc 40 de porții de mucenicii, dăia ca ciorbă)
Apoi se leagă într-un pom înflorit.  Si îți pui o dorință.

Astăzi:
Oana: „Utzi astăzi e Mărțișorul. Ce primesc?”
Utzi: „Un Mărțișor”
Oana s-a dus și și-a cumpărat  niște cadouri, multe și speciale. Și un mărțișor.  Toate cu cardul lui Utzi. Le-a pus seara pe noptiera ei, iar dimineață a părut tare surprinsă: „Văi Utzi exact ce mi-am dorit!”

Legenda:
„Soarele a coborât pe Pământ, într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit și l-a răpit, închizându-l într-o temniță. Lumea s-a întristat, păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai râdeau. Nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte pe zmeu.

Dar într-o zi, un tânăr voinic s-a hotărât să salveze Soarele. Atunci, mai mulți pământeni au hotărât să-l conducă pe tânăr și, astfel, i-au dat din puterile lor că să-l ajute să-l învingă pe zmeu. Drumul tânărului a durat trei anotimpuri: vară, toamnă și iarnă.

Zile întregi s-au înfruntat voinicul și zmeul, pană când zmeul a fost doborât. Slăbit de puteri și rănit, tânărul eliberă Soarele. Acesta se ridică pe cer înveselind și bucurând lumea. A reînviat natură, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns să vadă primăvara. Sângele din răni i s-a scurs în zăpadă. Pe când acesta se stingea, răsăreau flori albe, ghioceii, vestitorii primăverii. De atunci, ținerii împletesc doi ciucurași: unul alb și unul roșu. Ei le oferă fetelor pe care le iubesc sau celor apropiați.”

Creepy huh?  Dar asta este soarta tinerilor care nu vin azi acasă cu mărțișoare!
Happy Mărțișor Day!

17078115_1382919321729224_862651788_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: