De ce ești fericită? De obicei!

Fericirea e un obicei pe care trebuie să-l dezvolți, spunea scriitorul american Elbert Hubbard, iar când ești fericită, și cei din jurul tău se simt mai bine. De altfel, unele studii sugerează că fericirea ar fi contagioasă și că atunci când un singur om are parte de ea, se răspândește rapid și la cei din jurul sau. Dar oare ce fac special oamenii fericiți și cum reușesc mereu să alunge gândurile negre? La această întrebare încerc să-ți răspund mai jos.

Își urmează pasiunile indiferent de obstacole

Să descoperi ce îți place să faci și să renunți din cauza unor obstacole înseamnă să alegi din start un drum care nu va duce niciodată spre împlinire. Este una dintre cele mai mari, dar și cele mai dese greșeli pe care le fac oamenii. Ai descoperit ce vrei să faci zi de zi? Ia banii pentru start, și urmează-ți pasiunea! Este cea mai bună alegere pe care poți să o faci în viață ta, pentru că implică o acțiune pe care o vei repeta zi de zi pentru mare parte din viață ta.

Sunt altruiști

Când ești bun cu oamenii din jur și îi ajuți, nivelul serotoninei din creierul tău crește. Acesta este rezultatul unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din California și Universitatea din Missouri. Serotonina a mai fost numită și hormonul fericirii și se eliberează și atunci când ne îndrăgostim. De altfel, senzația de bucurie pe care o simt cei care fac o faptă bună pentru cineva a primit chiar și denumirea de „helper’s high“ (euforia celui care ajută).

Lucrează la ei înșiși pentru a fi mai optimiști

Optimismul se poate cultivă cu puțin exercițiu. Dacă îți impui să vezi partea plină a paharului, mintea ta se va autoregla și vei reuși să devii un om pozitiv din fire. Orice persoană are de-a lungul vieții diverse probleme, unele mai ușor de depășit, altele mai grave, însă mereu există și un lucru pentru care ar trebui să fim recunoscători.

Probabil ai întâlnit și tu persoane care reușesc să își mențină atitudinea pozitivă chiar și atunci când viață lor nu este tocmai roz. Ele sunt persoanele care au șansele cele mai mari să atingă fericirea. În schimb, cei care văd numai părțile negative din orice situație, care își inventează probleme acolo unde nu există și care nu vor să accepte că viață poate fi și frumoasă, nu vor ajunge niciodată să fie fericiți.

Au grijă de sănătatea lor

Nu degeaba se spune că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț. Oamenii fericiți știu foarte bine acest lucru, așa că investesc timp, efort și bani în sănătatea lor. Ei mănâncă sănătos, fac mișcare și se îngrijesc de sănătatea lor mergând periodic la medic. Fiecare dintre aceste componente joacă un rol foarte important pentru starea de spirit. Deja s-a demonstrat că mâncarea fast food poate conduce la depresie, iar în ce privește sportul, este știut foarte bine că duce la eliberarea de endorfine.

Se înconjoară de oameni și au grijă de relațiile lor cu cei din jur

Oamenii fericiți își întrețin relațiile cu prietenii, au grijă să aibă în jurul lor persoane pe care se pot bază și lucrează la a-și îmbunătăți legăturile cu alte persoane. Ei lasă deoparte orgoliul și nu evită să sune o prietenă veche din cauza că „nu a mai dat niciun semn de viață de câteva luni“. Fă primul pas, creează și întreține legături cu oamenii care merită și bucură-te de compania lor.

Tu câte dintre aceste lucruri ai în vedere în viață ta de zi cu zi?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: