Este de datoria ta să faci o schimbare în viață, dacă vrei să fii fericit.

 

În timp ce trecea prin fața unei căsuțe, un tânăr a văzut doi bătrâni așezați în scaunele lor, relaxându-se la apus. Între ei stătea câinele lor care scâncea destul de puternic.
S-a uitat preț de câteva secunde la cățel, însă nu a îndrăznit să întrebe bătrâneii ce problemă are animăluțul lor de companie. Așa că a mers mai departe.

A două zi, când se întorcea de la muncă a trecut din nou prin față casei lor. Bătrânii stăteau relaxați pe scaune, în timp ce cățelușul ofta din când în când. A decis că dacă și în următoarea zi va da peste această situație, va întreba cuplul vecin ce se întâmplă.

În a treia zi, a trecut prin față casei bătrânilor. Câinele era între scaunele lor și scâncea. A vrut să facă câțiva păși mai departe, aproape că ajunsese lângă casă lui, însă curiozitatea nu i-a dat pace, așa că s-a oprit și i-a întrebat: „Nu va supărați? Cățelul dumnevoastră are vreo problemă? De ce scheună?”

Bătrânică i-a zâmbit și i-a spus: „Ea stă pe un cui.”

Uimit de răspunsul oferit, tânărul a întrebat: „Dacă stă pe un cui și o doare… de ce nu se ridica și se mută în altă parte?”

În acel moment bătrânică a spus: „Pentru că o deranjează suficient de mult pentru a scheuna însă nu suficient pentru a se ridica.”

Morală acestei povești minunate: De nenumărate ori ne plângem că nu mai suportam viata în care suntem, însă nu facem nimic pentru a schimba acest lucru. Și asta doar pentru că ne este lene „să ne ridicăm” și să ieșim din zonă de confort.

large-9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: